Vezetés_jó_szóval

Hogyan lehet szűkös anyagi erőforrásokkal profitot növelni?

A vezetési stílus és kommunikáció tudatos, megfelelő irányban fókuszált változtatásával, tartalékokat tudunk mozgósítani!

Vezetés „jó szóval” – coaching és tréning program

Közismert tény, hogy a vállalat sikere a vezetésen múlik, a vezető teljesítménye viszont a dolgozók teljesítményéből következik. Jó vezető csak jó munkatársak élén lehetsz. Igen, csak nagyon nehéz jó munkatársakat találni manapság – hallom a kifogást gyakorta.

Valóban, a legjobb emberek megtalálása és megtartása kulcskérdés a mai viszonyok közepette.

De mi van, ha ott vannak nálunk most is a jó, sőt legjobb szakemberek, csak nem kezeljük őket értékükön, „nem vesszük észre”, vagy a bennük lévő lehetőségeket nem tudjuk kellően mozgósítani és kiaknázni? 

Gyakorta ezt látom a munkám során! Pl. a pusztán csak a mérhető teljesítményre fókuszáló vezetés miatt megélt frusztrációk és mindenféle elismerés-hiány a motiválatlanság egyik leggyakoribb oka – vagy a valós, esetleg vélt méltánytalanságok, figyelmetlenségek, igazságtalanságok. Aztán motivációs tréninget rendel a vezető. Mindez elkerülhető, megelőzhető!

Az emberek az elvárt fizetésért, fejlődési lehetőségért, karrierért mennek egy vállalathoz dolgozni, és aztán leggyakrabban a vezető, vagy/és a vezetés (szervezeti működés) miatt hagyják azt ott… 

De ha maradnak is! Egyes felmérések, és a saját tapasztalatim szerint is, a dolgozók egy jelentős része – a nem megfelelő vezetés miatt – nem teljes erőbedobással dolgozik, vagy kifejezetten visszatartja a teljesítményét.

A munkavállalók mindig rosszul viselik, ha nem megfelelő emberi! bánásmódot kapnak a vezetéstől, csak ezt ritkán kommunikálják nyíltan. A maguk egyéni habitusa szerint reagálnak, vagy, félelemből, csöndben tűrnek. Többnyire nem mernek konfrontálódni, de igyekeznek valamilyen módon elégtételt venni, vagy egyenesen bosszút állnak. Csöndben “fúrják a hajót”, ki itt, ki ott. Pl. gondatlanul bánnak az infrastruktúrával, vagy egyenesen szétlopják!! a céget, hasonló, destruktív kollégákkal összejátszva, stb.

Mit gondolsz, a te hajódat furkálják belülről?

A mai munkavállalók, főleg a fiatalabbak, még kevésbé viselik el, ha nem megfelelően bánik velük a vezetés. Ők nem furkálják a hajót, inkább egyszerűen felmondanak, odébbállnak és keresnek másik munkáltatót.

Napjainkban még fontosabb a vezető kapcsolatépítő szerepe, amely a munkatársakkal, beosztottakkal, mint érző és érzékeny emberi lényekkel, individumokkal foglalkozik. Minden ember más, különböző személyiséggel, tehetséggel, vérmérséklettel, belső motivációkkal. Nem érdemes különböző embereket ugyanúgy vezetni, mert nem hatékony – hosszú távon semmiképpen!

Növekedés

Hogyan lehet szűkös anyagi erőforrásokkal profitot növelni?

Az egyik leggyorsabban megtérülő befektetés: az önfejlesztés (ideértve a vállalat/vállalkozás önfejlesztését is). Fokozd a kapcsolatépítő vezetői magatartásodat, és személyes példamutatással, tudatosan felépített képzési metódussal ösztönözd a vezetőidet, munkatársaidat is erre, tanítsd, képezd őket!

Régi bölcsesség: „Jó szó: kevésbe kerül és sokat el lehet vele érni.” Ezzel a mondattal a legtöbben egyetértenek, és azzal is, hogy kevés a jó szó az életünkben. Miért? Egyik fontos ok: mert nem tudjuk vagy nem merjük eredményesen használni.

Ebben segít a „Vezetés jó szóval”– coaching és tréning program

Eredményei

  • jó hangulat, növekvő termelékenység
  • jönnek, maradnak a legjobbak és igyekeznek magukból is a legjobbat adni
  • hosszú távon is hatékony és eredményes vezetés
  • kevesebb stressz, több kreativitás
  • csapatműködés, lojalitás erősödése
  • „értjük egymást”: azonos vezetői nyelv az egész szervezetre 
  • jó a vezetőnek, jó a beosztottnak ?

Andorai Zalán, tréner, coach

Amire támaszkodom: több mint fél évszázad esszenciája, és közel 30 év tréner-tanácsadói szakmai és élettapasztalata, a legújabb kutatások eredményeivel ötvözve.

Ennyi szakmai év után már első sorban az foglalkoztat, hogyan adhatom át minél több, erre a megközelítésre nyitott vezetőnek a tapasztalataimat.

Fontos küldetésemnek tekintem a magyar vállalkozók és vállalatok vezetésmódszertani támogatását egy boldogabb jövőért.

VEZETÉS JÓ SZÓVAL: SZÁNDÉK és MOZGALOM

Kérlek csatlakozz!

További Cikkeim

vezetes_andorai_zalan

Vezetés jó szóval

| Cégeknek | No Comments
Hogyan lehet szűkös anyagi erőforrásokkal profitot növelni? A vezetési stílus és kommunikáció tudatos, megfelelő irányban fókuszált változtatásával, tartalékokat tudunk mozgósítani!Közismert tény, hogy a vállalat sikere a vezetésen múlik, a vezető teljesítménye…
Andorai Zalán Tréner, Coach

Hatékony vezetői kommunikáció – Fontos a dicséret?

| Cégeknek | No Comments
Akárhányszor feltettem ezt a kérdést vezetői tréningen, függetlenül attól, hogy frontvonali, közép- vagy felsővezetőkkel dolgoztam, szinte mindenkitől az volt a válasz: „Igen, persze, hogyne, természetesen…”  A következő kérdésem ilyenkor az…
andorai_zalan_blog2

Na ne már! Megint naponta be kell járni?

| Cégeknek | No Comments
Igen, a COVID-járvány lecsengése után az irodai munkahelyek jelentős része – tapasztalataim szerint – visszaállt a „megszokott” üzemmódra. Történt ez még abban az esetben is, amikor ez nem feltétlenül indokolt.…
error: Tartalom védve